Fiskepremiär 6 jan 2005

På fiskepremiär i Laggträsket

Den 6 januari hade intresseföreningen vinterfiskepremiär på Laggträsket i rätt så hyfsat väder, ca: tio grader kallt, vindstilla och stundtals lätt snöfall.

Startskottet gick klockan nio på morgonen och de flesta fiskare styrde kosan mot den nordöstra sidan av sjön. Där vid djupbrantens kant borrades det flera hål och fiskarna satte sig ned för att vänta på det första nappet.

Knappt hade folk satt sig till ro förrän en vilsen och morgontrött tjädertupp blev väckt av bullret och flög ut över sjön tätt över huvuden på de fiskare som satt på isen.

På andra sidan sjön irrade ett par orrtuppar omkring innan dom bestämde sig för att lämna sjön för att hitta ett lugnare område att uppehålla sig på.

Första fisken drogs upp av Håkan Karlsson från Släppträsk, en röding på 40 cm som vägde 0,62 kg. Strax därefter drog han upp en större röding som var 45 cm och vägde 1,14 kg. Den fisken skulle visa sig bli dagens tyngsta fisk. De flesta fiskare på isen fick fisk, mestadels röding där de flesta vägde 6-7  hg.

Endast en öring landades under dagen och det var Kjell Ohlsson från Malå som drog upp den. Öringen var 37 cm lång och vägde 0,6  kg.