Smygpremiär 4 dec 2004

Den 4 december 2004 hade intresseföreningen smygpremiär i Laggträsket. Nervositeten var stor hos arrangörerna efter att bl.a nya fångstbestämmelser antagits. För att förbättra möjligheterna för öringens och rödingens lek så hade man satt ett minimimått på 35 cm på dessa arter.

Reglerna mottogs med blandade kommentarer där en del menade att det var det dummaste dom någonsin hört medan en del kommenterade det som mycket klokt. Precis som väntat med andra ord!

Klockan 9 i gryningen gick startskottet och fiskarna spred ut sig över sjön. De flesta hade siktet inställt på respektive favoritplats och de som var där för första gången såg snart var de flesta gick och följde efter. Hål borrades, pirkar släpptes ner i djupet och en spännande väntan på det första nappet tog sin början. En väntan som efter en och en halv timme övergått till desperation!!

- Var i h-ete är fisken, tänkte både fiskarna och arrangörerna. Men precis när många var på väg att ge upp kom det första nappet och upp kom en röding på 37 cm. Strax därefter kom det upp en röding på 39 cm och nu började det nappa lite varstans.

- Napp, hördes det på flera ställen samtidigt. Större och större rödingar drogs upp och emellanåt även en öring. Största rödingen för dagen vägde strax över 1 kg.